Een nieuwe vloer? Drie redenen om een gietvloer te kiezen

Designliefhebbers en binnenhuisarchitecten zijn het erover eens: gietvloeren liggen weer op de tekentafel! Deze trendy vloeren vormen de basis voor vele nieuwe interieurontwerpen. Drie redenen waarom een gietvloer de ultieme keuze is voor uw interieur.

1. Elegante ontwerpopties

De vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw huis. Natuurlijk wilt u een vloer die past bij uw huidige interieur of bij het nieuwe interieur dat u in gedachten heeft. Gietijzeren vloeren passen in veel verschillende levensstijlen, van modern tot landelijk. Zet de toon met een egale, uniforme kleur of, als alternatief, een gemengde look. Op die manier kunt u de dynamische look creëren die u in gedachten hebt. Wat dacht je van een vloer gegoten in betonlook? Door tijdens het gieten twee kleuren te mengen, krijgt u een vloer die zowel chic als industrieel is. Met deze aanpak zijn geen twee ontwerpen hetzelfde. Het is op maat gemaakt! Of het nu subtiel of uitgesproken is, met de juiste vloerafwerkingen kunt u nuance aanbrengen waar u dat wilt. Een zelfnivellerende vloer met een licht matte afwerking vormt bijvoorbeeld een mooi contrast met glanzende meubelen. Wilt u liever een opvallende basis leggen? Een gekleurde, glanzende zelfnivellerende vloer kan worden gebruikt om vintage gestoffeerde meubelen op dezelfde manier te accentueren.

2. Zeer gemakkelijk te onderhouden

Dat u met een zelfnivellerende vloer een mooi design in huis haalt, wil nog niet zeggen dat u moet inboeten op wooncomfort. De elegante zelfnivellerende vloeren van vloer- en pleisterspecialist HIM vloeren combineren het beste van twee werelden en zijn buitengewoon gemakkelijk te onderhouden. De vloeren zijn volledig naadloos en vloeistofdicht. Kortom: aarzel niet! Kinderen die in de problemen komen? Huisdieren met modderige voeten? Heb je een feestje? Met een stofdoekje en een in water oplosbaar schoonmaakmiddel is de vloer in een mum van tijd weer glanzend als nieuw. Vuil, voetafdrukken en vlekken kunnen met het grootste gemak worden verwijderd. Alsof er niets gebeurd was. Hygiëne op zijn best.

3. Goede schokbestendigheid

Polyurethaan- en epoxyvloeren kunnen tegen een stootje. Zelfs bij intensief gebruik blijven de vloeren in uitstekende staat. Laten we eerlijk zijn: ongelukken kunnen elk moment gebeuren. Heb je keukengerei op de vloer laten vallen? Heb je koffie gemorst of een kleverige frisdrank? Bij laminaat- of parketvloeren, tegels of vloerbedekking is het risico op beschadiging vrij groot. Een barst, deuk of verkleuring kan niet zomaar worden gerepareerd. Dankzij hun sterke beschermlaag kunnen gietvloeren deze situaties gemakkelijk aan. Veeg het gewoon af en je bent klaar!

Een trendy gietvloer voor elk huis

De gietvloeren van HIM zijn ideaal voor gebruik in uiteenlopende woonruimtes. In keukens, badkamers en toiletten zijn robuuste epoxyvloeren de eerste keuze. In de woonkamer is de licht elastische polyurethaan vloer bijzonder geschikt vanwege het betere loopcomfort. HIM werkt met professionele installateurs voor de installatie van gietvloeren. Op die manier zorgt HIM ervoor dat in elke woning de perfecte zelfnivellerende vloer wordt geïnstalleerd.

Plan du site