Hoe verwijder ik Norton Anti-Virus in een paar stappen?

Hebt u na afloop van uw proefperiode besloten om Norton, Symantecs beroemde antivirus, van uw computer te verwijderen en over te stappen op een gratis antivirus? Er zijn inderdaad verschillende goede alternatieven, zelfs in de vrije sfeer. Hebt u geprobeerd de software via het Windows Configuratiescherm te verwijderen, maar kon u het proces niet voltooien door vreemde foutmeldingen? Helaas kan dit gebeuren, en niet alleen met Norton. Maak u echter geen zorgen: dit is een probleem dat vrij gemakkelijk kan worden opgelost. Als u de instructies in deze gids volgt, zult u zien dat u het antivirus van uw computer kunt verwijderen zonder problemen en zonder foutmeldingen te krijgen. Hebt u Norton op uw Mac en/of mobiele apparaten geïnstalleerd en wilt u weten hoe u het van deze apparaten kunt verwijderen? Geen probleem: neem vijf minuten van uw vrije tijd en volg onze instructies zorgvuldig op.

Norton verwijderen op Windows

Gebruikt u een van de antivirusprogramma's van de Norton-familie (bijv. Security, Basic, 360, enz.) op een Windows-pc en wilt u weten hoe u deze kunt verwijderen? Volg dan de onderstaande instructies om te weten te komen hoe u verder moet gaan. Allereerst zullen we zien hoe het moet volgens de standaardprocedure, d.w.z. vanuit het Configuratiescherm of het menu Instellingen van Windows 10. Als dit niet lukt of als u problemen ondervindt, kunt u een door Symantec geleverd hulpprogramma gebruiken: alles wordt hieronder uitgelegd.

Standaard procedure

Als u nog niet hebt geprobeerd Norton te verwijderen met de standaardprocedure voor verwijderen, doe dat dan nu. Klik vervolgens op de Start-knop (die met het Windows-vlaggetje) links onderaan de taakbalk, typ "configuratiescherm" in het zoekveld van het menu dat wordt geopend en selecteer het juiste resultaat uit de weergegeven lijst. Klik in het venster dat op het bureaublad wordt geopend op de koppeling Een programma verwijderen of op het pictogram Programma's en onderdelen (afhankelijk van het type weergave dat u hebt ingesteld) en selecteer de vermelding voor de versie van Norton die op uw computer staat in het scherm dat verschijnt (bijvoorbeeld Norton Security). Klik dan op de knop De-installeren/Wijzigen in de linkerbovenhoek en klik op de knop Ja in het venster dat verschijnt. Selecteer in het extra venster dat wordt geopend de optie 'Norton verwijderen en al mijn gebruikersgegevens wissen' en klik twee keer op de knop 'Mijn Norton verwijderen'. Wacht dan tot het proces is voltooid en geef toestemming om uw computer opnieuw op te starten door op de knop Nu opnieuw opstarten te klikken. Wanneer het systeem opnieuw wordt opgestart, zal Norton niet langer op uw pc aanwezig zijn. Als u Norton niet definitief wilt verwijderen, maar u wilt de antivirus verwijderen omdat u een nieuwere versie ervan wilt installeren of omdat u problemen hebt met het gebruik ervan, laat u in het venster dat verschijnt nadat u de procedure voor het verwijderen van het programma hebt gestart, de optie 'Ik zal opnieuw installeren' geselecteerd, behoudt u mijn instellingen, klikt u op de knop 'Mijn Norton verwijderen' en volgt u de wizard die op het scherm verschijnt. Als u Windows 10 gebruikt, kunt u naast het bovenstaande ook Norton van uw pc verwijderen via de systeeminstellingen. Klik hiervoor op de Start-knop op de taakbalk en klik op het Instellingen-pictogram (dat met het tandwiel) in het menu dat verschijnt. In het venster dat nu op het scherm verschijnt, klikt u op het pictogram App, zoekt u de Norton-vermelding in de lijst van op uw computer geïnstalleerde toepassingen, klikt u erop en klikt u vervolgens tweemaal achter elkaar op de knop Uninstall. Volg dan de voorgestelde deïnstallatieprocedure, volgens dezelfde instructies als eerder zijn gepresenteerd.

Plan du site