Rome: 7 must-see plekken voor je Instagram posts

Rome is een van de steden die het hart verovert. Het is er altijd mooi, ongeacht het seizoen, en de geschiedenis is zowel modern als oud. Het zal voor ons heel moeilijk zijn om de populairste plekken op Instagram te kiezen, want Rome heeft zoveel plekken om te fotograferen die je letterlijk de adem benemen. Klaar voor de Eeuwige Stad?

Trevi Fontein

De Trevifontein is een van de beroemdste fonteinen ter wereld, een van de meest iconische plaatsen in Rome, en het is er letterlijk het drukst op elk moment van de dag. Hoe kan het niet druk zijn? Het is gewoon een magische plek. Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat de legende van het gooien van een muntje in de Trevifontein helemaal waar is. In 1996 gooiden we voor het eerst een muntje in de fontein, en ik ben er al duizenden keren terug geweest. Gewoon toeval? De truc om een goede foto van de Trevifontein te maken? Kom om 6 uur 's morgens, je bent absoluut serieus. Dit is de enige manier om te voorkomen dat er honderden mensen op je foto staan. Hoe moeilijk het ook is om er zo vroeg te zijn, we kunnen u vertellen dat het de moeite waard is. Het is een ervaring die we je aanraden minstens één keer in je leven te doen. Ook de beroemde foto met het ijsje voor de Trevifontein mag je niet vergeten. Hoewel het veel moeilijker is dan het lijkt om het te doen, want het ijs smelt sneller dan je door de drukte kunt komen om 10:30 's ochtends. Wij raden u aan uw gelato te halen bij de gelateria vlak voor de Trevifontein en heel snel naar de rechterkant van de fontein te lopen. Zodra je daar bent, neem je snel een foto en eet je je gelato als een prijs.

Het Colosseum

Het Colosseum staat duidelijk op de lijst. Hoe kan het ook anders, het is een van de zeven wereldwonderen. Iedereen denkt dat de beste plaats om een foto van het Colosseum te maken recht voor het Forum Romanum is, maar dat is helemaal verkeerd. We hebben op de harde manier geleerd hoe moeilijk het is om daar een foto te nemen. Zelfs om 7 uur 's morgens zijn er al mensen en het is onmogelijk om er geen foto van te nemen. Niet alleen zijn er mensen, maar de schaduwen zijn meestal vreemd en daarom niet perfect voor onze foto's. De beste plaats om een mooie foto te nemen met het Colosseum op de achtergrond is eigenlijk Via Nicola Salvi. Deze plek ligt boven het metrostation Colosseum. Er zijn hier meestal niet veel mensen. Zelfs als er mensen zijn die foto's nemen, zullen ze niet lang blijven, dus je bent snel aan de beurt.

Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen is de populairste plek in Rome, hoewel het er op alle uren van de dag erg druk is, behalve tussen 6 en 8 uur 's morgens. Onze tip voor een mooie foto: ga bijna naar de top van de trap en als je geen foto van jezelf wilt maken, koop dan een speciaal koekje of een magneet en gebruik die als onderwerp voor dit prachtige uitzicht.

Wijk Trastevere

Trastevere is een van de mooiste wijken van Rome, en dat is niet voor niets. Het is gelegen op de westelijke oever van de rivier de Tiber en is zeker een must-see stop wanneer u naar Rome gaat. Trastevere is niet alleen beroemd om zijn kleurrijke gebouwen, mooie straten en met wijnranken overdekte steegjes. Het zit ook vol met uitstekende restaurants. Als je 's avonds langs de Tiber loopt, is het nachtleven ongelooflijk. Open-air bars en cafés gevuld met mensen die genieten van de mooie zomeravonden in Rome. Zelfs als je niet drinkt, moet je hier zeker rondlopen. We zijn er verschillende keren geweest, maar mijn favoriete tijd is 's morgens vroeg als iedereen nog slaapt.

Het Pantheon

Het Pantheon is een andere must-see als je naar Rome gaat, maar ook hier is het altijd druk. Zoals op de meeste plaatsen in Rome moet u dus vroeg aankomen, niet later dan 7.30 uur, want dan beginnen de souvenirkraampjes te verschijnen. Het Pantheon is niet alleen erg fotogeniek, maar wist u ook dat het de grootste niet gewapende koepel ter wereld heeft? Het is heel indrukwekkend. Als u niet de klassieke foto van uzelf voor het Pantheon wilt maken, kunt u daar in een van de duizenden bars gaan zitten en vanuit uw luie stoel foto's maken.

Villa Borghese

De Villa Borghese ligt net boven de Piazza del Popolo, waardoor het een gemakkelijke plaats is om te bereiken wanneer u in dit gebied bent. De Villa Borghese wordt doorkruist door tonnen groen en tuinen, die prachtig zijn om te zien terwijl u rondwandelt of gaat zitten om van een ander aspect van Rome te genieten. Er is een klein meertje in de villa, waar u een kano kunt huren en heerlijk kunt ontspannen. Als u een bootje wilt huren, moet u niet te vroeg komen, want het gaat om 10 of 11 uur open. Afgezien van de kano, is alles hier Instagrammable. Dus open je verbeelding en maak je beste schot.

Castel San'Angelo

Het Castel Sant'Angelo ligt aan de oevers van de Tiber en zeer dicht bij het Vaticaan. Als u van plan bent foto's te maken van de Sint-Pietersbasiliek, ga dan naar het kasteel. Er is een brug die de weg naar het kasteel over de rivier verbindt. Wist u dat het Castel Sant'Angelo werd opgericht als het mausoleum van Hadrianus en zijn familie? Het is een tijdloze plek hier, dus een foto op de brug is een must. Dit zijn enkele van de plaatsen die Rome te bieden heeft om je foto's op Instagram te plaatsen. Wat is je favoriete plek in Rome? Gelukkige Eeuwige Stad aan allen.

Plan du site