Esthetische geneeskunde: vulling met hyaluronzuur

Injection d-acide hyaluronique

Hyaluronzuur injecties zijn effectief bij het wegwerken van esthetische schade veroorzaakt door veroudering. Ook wordt het volume-effect van hyaluronzuur gebruikt om bepaalde lichte fysieke defecten te corrigeren.

Wat is hyaluronzuur?

Het verouderingsproces maakt dat uw huid droger en dunner wordt. Het vernieuwt zich minder goed en ontspant. Dan beginnen fijne lijntjes te verschijnen, gevolgd door de gevreesde rimpels. Hyaluronzuur is ideaal voor een ieder die deze effecten van veroudering zonder pijn wil bestrijden. Het is van nature aanwezig in ons lichaam en dient om het hydratatieniveau van huid te behouden door water op te vangen en in de diepe lagen te houden.

Hyaluronzuur kunt u beschouwen als een molecuul dat de werking heeft van een spons. Het komt voor in kraakbeen en gewrichten, maar vooral in uw huid. Afhankelijk van het gebied waarin wij het aantreffen, vervult het verschillende functies:

  • In het kraakbeen werkt het herstellend;
  • In de gewrichten helpt het wrijving te voorkomen en schokken op te vangen.
  • In de huid werkt het hydraterend en verjongend.

Dankzij het grote vermogen om watermoleculen aan te trekken en vast te houden, is hyaluronzuur een sleutelcomponent voor het goed functioneren van huid en weefsels. Het verkreeg vanwege zijn bijzondere anti-verouderingseigenschappen bekendheid, vooral toen het begon te worden toegepast als ingrediënt in de esthetische geneeskunde. Een hyaluronzuur vulling is een gel die door micro-injecties rechtstreeks in de huid wordt ingebracht, waardoor het mogelijk is om vormen en contouren van het gezicht en de lippen te hervormen en volume te geven aan deze gebieden.

Hoe wordt hyaluronzuur vulling gebruikt?

Het gebruik van hyaluronzuur is een natuurlijk manier om de schoonheid van elke patiënt te verbeteren, op elke leeftijd van het leven. Een hyaluronzuur vulling leent zich uitstekend voor rimpelbehandeling, net name bij het opvullen van fijne en diepe rimpels. Bijwerkingen komen daarbij haast niet voor. Omdat hyaluronzuur biologisch afbreekbaar is, zult u de behandeling wel moeten herhalen om het hiermee verkregen resultaat te behouden. Een aanzienlijk voordeel van het toedienen van hyaluronzuur injecties is echter dat ze niet zo belastend zijn als andere cosmetische chirurgische procedures.

Hyaluronzuur wordt gebruikt voor het hele gezicht, maar vooral voor de nasolabiale plooien aan weerszijden van de zijkanten van de neus tot de hoeken van de lippen en de plooien aan weerszijden van het gezicht vanaf de mond tot de kin. Een hyaluronzuur injectie wordt vooral gebruikt om het volume van de lippen of de jukbeenderen te vergroten, maar ook om volume te herstellen in bepaalde delen van het gezicht, zoals jukbeenderen, slapen of kaak.

Medische neuscorrecties zijn een van de meest uitgevoerde procedures. Het is mogelijk om een bult, holte of een oneffenheid op de neusbrug te verzachten, de neuspunt omhoog te brengen, een te korte neus te verlengen of een afwijkende neus te corrigeren. Hyaluronzuur injecties in de kin kunnen ook worden uitgevoerd om bijvoorbeeld een ​​terugtrekkende kin te behandelen en daarmee de persoonlijke uitstraling te herstellen.

Hyaluronzuur bij rimpelbehandeling

Rimpels zijn het gevolg van een verlies van elasticiteit in de huid als gevolg van huidveroudering. Door de productie van elastine en collageen met hyaluronzuur te stimuleren, wordt het mogelijk om effectief te werken aan het verminderen van rimpels. Uw huid wordt steviger en herwint haar vroegere elasticiteit. Bovendien helpt het volume-effect van hyaluronzuur ook om holtes op te vullen. Dat zorgt voor een nóg effectiever en duurzamer resultaat ten gunste van de algehele harmonie van uw gezicht.

Hyaluronzuur wordt toegediend met behulp van fijne naalden of microcanules voor maximale precisie en om bijwerkingen zoveel mogelijk te minimaliseren. De grootte van hyaluronzuurmoleculen varieert afhankelijk van de indicaties. De keuze van de concentratie en de diepte van een hyaluronzuur injectie wordt gemaakt op basis van het type correctie dat moet worden aangebracht.

Zwak geconcentreerd en verknoopt hyaluronzuur wordt gebruikt voor fijne lijntjes, fijne rimpels rond de lippen en kraaienpootrimpels rond de ogen. Voor neus-lippenplooien, de liplijn, wangrimpels en littekens wordt geconcentreerd hyaluronzuur toegediend. Wanneer er sprake is van diepe plooien en hermodellering van bijvoorbeeld holle slapen, wangen en jukbeenderen, dan valt de keuze op sterk geconcentreerd hyaluronzuur.

Hyaluronzuur in de esthetische geneeskunde

In de esthetische geneeskunde wordt hyaluronzuur beschouwd als het stermolecuul voor het opnieuw in evenwicht brengen van gezichtsvolumes, het bestrijden van slappe huid en het op een subtiele manier verjongen van het gezicht. Hyaluronzuur wordt ook gebruikt voor de behandeling van kraaienpootjes, de nek, het decolleté en de handen. Het toedienen van hyaluronzuur vulling is een niet-invasieve techniek die zorgt voor een natuurlijke en discrete gezichtsverjonging voor zowel mannen als vrouwen.

Anders dan bij cosmetische chirurgische behandelingen, zijn brengen esthetische procedures geen agressieve verandering in het lichaam of het gezicht van de patiënt met zich mee. Bovendien hebben esthetische behandelingen niet veel tijd nodig: veel van deze behandelingen kunnen in een paar uur of zelfs in een paar minuten worden uitgevoerd.

Een ander voordeel van de esthetische geneeskunde is dat het herstelproces van de patiënt kort is en meestal geen groot ongemak met zich meebrengt. Op dezelfde dag van de ingreep kan de routine gewoon worden voortgezet. Niet-invasieve procedures kunnen zeer effectief zijn, hoewel soms meerdere sessies nodig zijn om optimale resultaten te bereiken. Afhankelijk van de procedure kunnen de resultaten maanden tot jaren aanhouden, waarna de behandeling kan worden herhaald.

Plan du site